Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Mentor

​Du kan få mentorsamtaler som et forløb på skolen eller på dit værksted, eller online indenfor billedkunst, skrivekunst, film, arkitektur og design.

​Det kan være for dig/jer som:

  • allerede har et værksted ude i byen
  • er målrettet imod at lave ansøgninger til videregående kreative uddannelser
  • igennem længere tid har arbejdet seriøst på egen hånd
  • ikke har mulighed for at studere på skolen, men ønsker at modtage undervisning
  • ønsker personlig rådgivning og vejledning vedr. manuskripter eller et færdigt manus

  • sparring i forhold til ens kunstneriske proces eller udstillingsarbejde.

  • ønsker rådgivning og læsning med henblik på at søge ind på forfatterskolerne og kunstakademierne

Et mentorforløb på Københavns Kunstskole udformes i tæt dialog med den studerende, så den optimale hjælp kan tilrettelægges. Et mentorforløb vil have forskellige udformninger alt efter hvilken form for vejledning den studerende ønsker. Det være en supplerende styrke i arbejdet op til indsendelse, optagelsesamtaler og optagelsesprøver, eller i ønsket om personlig rådgivning og vejledning i forhold til billedkunst, manuskripter, film og tekstarbejde.

Mentorordningen fokuserer på individuel vejledning, som består af en-til-en samtaler, vejledning i forhold til hvor du er, og hvad der er dit mål. Udgangspunktet i samtalerne er både at klargøre og udvikle din praksis, og at forberede dig til evt. ansøgning, portfolie og optagelsessamtale. Der er ikke et atelier tilknyttet ordningen. Undervisning og individuelle samtaler foregår på skolen, online, eller på dit atelier hvis du bor i København.

Tilmelding

Send en mail til skolen på: info@koebenhavnskunstskole.dk

Skriv hvad du arbejder med, og hvem du ønsker som mentor.​

Mentorforløb på skolen, online eller på dit værksted:

2 x 1½ times vejledning - Pris: 2.900,-

5 x 1½ times vejledning - Pris: 5.850,-​

Du og din mentor aftaler indbyrdes hvor, og hvornår jeres mentormøder finder sted efter tilmelding.

Afbud

Er du forhindret i at møde op til din mentorsamtale, skal afbud meldes direkte til underviseren senest 24 timer i forvejen, ellers kommer det til at tælle som et afviklet mentormøde i det samlede regnskab.

​Mentorpanel​

​Glenn Christian

Forfatter og underviser på skrivelinjen på Københavns Kunstskole.

Glenn Christian (1976) er en dansk digter og forfatter, færdiguddannet fra Forfatterskolen 2007. Han har bidraget med digte til talrige tidsskrifter, herunder Hvedekorn og Forfatterskolens Afgangsantologi 2007. I 2008 debuterede han i bogform med digtsamlingen "Det hjemlige” på forlaget After Hand.

Udgivelser

Månen atlas over sandparken avenue, Gyldendal (2018)

Vibrio i samarbejde med Rolf Nowotny, Antipyrine (2016)

​Atropa Belladonna, Forlaget Arena 2016

Gran Canaria del 2, OVO press, 2016 (Digte)

Grusomhedsudstillingen, Donna Wood, Genskrivninger, Arena 2015.

Gran Canaria del 1, OVO press, 2015 (Digte)

"Mudret Sol", Arena. (Digtsamling)

"Fabriksnoter” (Ovbidat), 2012 (Digte).

​"Det sorte ved munden”, del 1 (After Hand), 2011

"Ruben, After Hand”, 2010 (Digte)

"Moro forsvandt”, Forlaget 28/6, 2009

"Den agrare modoffensiv”, Forlaget 28/6, 2008 (Digte)

"Det hjemlige”, After Hand, 2008 (Digte)

Marie Limkilde

Instruktør og underviser på Filmlinjen på Københavns Kunstskole.

Marie Limkilde er forløbenes faste underviser. Marie Limkilde er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskoles Dokumentarlinie og har derudover at bred erfaring med arbejde i filmbranchen fra bl.a. reklamefilm, spillefilm og tv.
Derudover fungerer Marie også som mentor og vejleder i tiden op til diverse optagelsesprøver.​

Gry Holmskov

​Arkitekt og møbelsnedker samt underviser på design- og arkitekturlinjen.

Gry Holmskov (1979) bor og arbejder i København. Hun er udlært møbelsnedker fra Rud. Rasmussen Snedkerier i 2003 og efterfølgende uddannet arkitekt, cand. arch., fra Det Kgl. Kunstakademis Arkitektskole i København i 2010. Hun deler sit virke mellem jobbet som underviser og selvstændig indenfor design og arkitektur. Udover kurser i teknisk tegning, klassisk frihåndstegning og fast underviser på arkitektur- og designlinjen tager hun i forårssemesteret mentorelever ind. Det drejer sig som oftest om elever, der enten har taget et af førnævnte kurser eller forløb. Her fungerer hun som vejleder på både hjemmeopgaver til henholdsvis design- og arkitektskoler samt vejledning i tiden op til diverse optagelsesprøver.​

Elsebeth Jørgensen

Billedkunstner og underviser på Billedkunstlinjen på Københavns Kunstskole

I mentormøder arbejder jeg med den enkeltes situation, muligheder og udfordringer nu og her, men også med mere langsigtede fremtidsperspektiver. Jeg vejleder i.f.t. ideudvikling og kunstneriske metoder, og giver sparring / kritik på både proces og realiserede projekter. Alle medier og udtryksformer kan indgå med både billeder såvel som tekst, lyd og rumlige materialer. Jeg har erfaring med flere typer medier og co-produktion med kunstnere fra forskellige kunstfelter, og kan derfor også vejlede med tværkunstnerisk fokus. Der kan sendes materialer til mig før samtaler, og jeg giver gerne individuelle øvelser og referencer og hjælper med ansøgninger til kunstnerisk uddannelse, legater, open call-udstillinger etc.

Billedkunstner, født 1970. Uddannelse: Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kbh., 1995-2002.

Elsebeth Jørgensen arbejder med fotografi, lyd- og video montager, tekst, tegning, installation og stedsspecifikke projekter. Værkerne er baseret på research i historiske arkiver og egne registreringer, hvor hun ofte også involverer forfattere, musikere, komponister, skuespillere og mediedesignere i produktionen. Værkerne præsenteres i kunstinstitutioner, offentlige byrum / landskaber samt bøger og digitale rum online.

Hun har udstillet siden 1998 i ind- og udland på museer og udstillingsteder og realiseret kommissionsværker til bl.a. Tate Modern, (UK), Hordaland Kunstcenter, (NO) og Bispebjerg Hospital, (DK).

Siden 2003 har hun undervist på kunstakademier og kunstskoler samt siddet i optagelser og censurerede udstillinger. I 2014-2018 var hun fast underviser i Billedkunstnerisk praksis på Det Jyske Kunstakademi, hvor hun bl.a. også stod for fællesundervisning med Det Jyske Musikkonservatorium. Hun fungerer idag også som vejleder i Billedkunstnernes Forbund, og er ekstern censor i Det Fælles Censorkorps for Videregående Kunstneriske Uddannelser.

www.elsebethjoergensen.net

Anne Werner

​Designer, konstruktør og kostumier og underviser på Mode- og tekstillinjen på Københavns Kunstskole.

Anne Werner har en uddannelsesmæssigt bred baggrund der inkluderer billedkunst-studier i Island, hun er teknisk uddannet konstruktør og har en PBA i design fra KEA. Anne har arbejdet som kostumier for forskellige billedkunstnere og musikere og har i en årrække været ansat som print-designer hos Henrik Vibskov. Sideløbende har hun ad flere omgange været på Statens Værksteder for Kunst og arbejdet med egne projekter.
Anne er i sin praksis som designer engageret i beklædning som kommunikationsform og i hvordan man med print-design kan understøtte en fortælling.
Som underviser er Anne optaget af at træne elevernes evne til at se og registrere verden omkring sig, samt hvordan man aktualiserer dette gennem tekstil og mode.​

Clara Jetsmark

Illustrator, tegneserieskaber, visuel formidler og underviser på Københavns Kunstskole i – Illustration og visuel fortælling

I et mentorforløb arbejder jeg med den enkelte elevs kunstneriske vision og behov. Der aftales internt hvordan forløbet udfoldes, så det på bedste vis passer eleven og projektets tidshorisont. I starten af forløbet afdækker vi i fælleskab ideer, procesforløb, og evt. udfordringer, som måtte omfatte projektet. Hvis eleven ønsker det, kan vi indsætte deadlines, for at eleven kan nå delmål og komme endeligt i mål med projektet.

 
Som mentor vejleder jeg i.f.t. Ideudvikling og kunstnerisk proces, skrivemetoder og historieopbygning, stil og genre, visuel udvikling og design, branche-specifik rådgivning (tips til freelancere), og giver løbende sparring på projektet, samt kritik på præsentationen af det færdige produkt.

Et mentorforløbet matcher særligt dig, der har brug for hjælp og sparring til:

- Portefølje og ansøgning til eks. TAW eller andre kunstneriske uddannelser med fokus på illustration og historiefortælling.

​- Tegneserieprojekter i alle størrelser, former og genre.

​- Børne- eller billedbøger

​- Opstart som selvstændig illustrator

​- Andet relateret arbejde.

​​

Er du i tvivl om et mentorforløb er noget for dig, er du velkommen til at sende en mail til underviseren, via skolens officielle mail.

Clara Jetsmark (1991) er en dansk illustrator og tegneserieskaber med en BA i Grafisk Fortælling fra The Animation Workshop (TAW) 2017. I 2017 modtog hun Ping Prisen for bedste danske debut for sin soloudgivelse, My Dead Mother (Uncivilized Books, 2016). Siden 2018 har hun arbejdet som selvstændig illustrator med en bred dansk kundeskare og arbejder i dag fra sin tegnestueplads på Nørrebro i København.

http://www.clarajetsmark.com/

https://www.instagram.com/clarajetsmark/

William Andreas Vivel

Dokumentarinstruktør og underviser på Filmlinjen på Københavns Kunstskole

William Andreas Wivel er uddannet dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2019. Hans afgangsfilm SAYŌNARA blev udtaget til IFFR, hvor den var nomineret til en Tiger Short Award samt festivaler som RIDM, Rencontres Internationales Berlin/Paris og EMAF. Hans seneste film VANITAS blev udstillet på Den Frie Udstillingsbygning og SMK og udtaget til CPH:DOX i 2023. Nu arbejder William på nye film, hhv. den essayistiske kortfilm EYE TROUBLE og hybriddokumentarfilmen ATLAS.

​Jens Hüls Funder

Billedkunstner og mentor

Jens Hüls Funder (1985) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2017.
Han har bl.a udstillet på Statens Museum For Kunst, Århus Kunsthal, Vejle Kunstmuseum, C.C.C. og Christian Andersen.

“Det kan være nyttigt at få sparring på dine kunstværker, om du ansøger et kunstakademi, eller bare er interesseret i at komme videre med din praksis. Her vil jeg kunne bidrage med et åbent blik, der selv opererer indenfor et bredt felt med tegning, skulptur, installation, film og tekst. Jeg vil tale med dig om dine inspirationskilder og gennem samtale forsøge at blotlægge dine værkers kvaliteter, så de taler så direkte til beskueren som muligt. Hvis du er målrettet omkring optagelse på et kunstakademi kan jeg kunne bidrage med en erfaring som censor i optagelsesudvalg hos hhv Det Kongelige Danske Kunstakademi og Det Fynske Kunstakademi. Jeg har oplevet optagelsesprocessen indefra og har i min undervisnings-erfaring haft med mange optagelsesansøgninger at gøre”

www.jenshulsfunder.com
https://www.cccgallery.net/artist/jens-huls-funder/jhf_works/

Københavns Kunstskole  |  Nørre Søgade 43, 1370 København K  |  Telefon: 3583 6082  |  E-mail: info@koebenhavnskunstskole.dk   |  CVR: 16121347